Szak megnevezése: mechatronika mérnök mesterképzés

SZABADKA KÉPZÉSI HELYSZÍN – 2024

A képzés célja olyan okleveles mechatronikai mérnökök képzése, akik képesek világszínvonalon a gépészetet az elektronikával és számítógépes irányítással szinergikusan integrálni, alkalmasak mechatronikai berendezések, folyamatok és rendszerek, valamint intelligens gépek koncepciójának kidolgozására, modellezésére, majd tervezésére, gyártástervezésére, valamint üzemeltetésére és karbantartására. A hallgatók elsajátíthatják a mechatronikai rendszerekhez szükséges új technológiák, eljárások, anyagok kifejlesztését, emellett képessé válnak a magasabb szintű vezetési, irányítási és szervezési feladatok ellátására. A mesterképzés befejezésével a hallgatók felkészülnek tanulmányaiknak doktori képzésben történő folytatására.

A 2024 szeptemberében induló 4 féléves mesterképzésre a műszaki tudományok területén BSc, vagy főiskolai végzettséggel rendelkező személyek jelentkezhetnek. A mesterfokozat megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga, vagy ezzel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél megszerzése szükséges. 

Képzés ideje: 4 félév (2 év)

Képzési forma: levelező képzésrend, államilag finanszírozott. A képzés pénteki és szombati napokon zajlik online elérés útján.

Képzés helyszíne: Szekeres László Alapítvány (SZLA), Szabadka (Makszim Gorkij u. 6/A.) 

A képzésre való jelentkezés feltétele:

A képzésre műszaki tudományok területén BSc, vagy főiskolai végzettséggel rendelkező személyek jelentkezhetnek. A mesterfokozat megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú nyelvvizsga vagy ezzel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél megszerzése szükséges. 

Jelentkezés módja:

  • előző diploma hitelesített fénymásolata 
  • a korábbi tanulmányok során letett vizsgákról szóló bizonylat 
  • a megjelölt dokumentumokat a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolán, vagy a Szekeres László Alapítvány épületében kell leadni.

Felvételi menete: szakmai beszélgetés, mely többek között a jelentkező korábbi képzettségére, szakmai felkészültéségre és tapasztalataira irányul. 

Jelentkezés határideje: 2024. augusztus vége

Egyéb információ: 024/672-110