A Csütörtök esték programsorozatunk április 18-ai vendége Dr. habil. Raffay Endre művészettörténész, szerző, egyetemi docens, a Pécsi Tudományegyetem Művészettörténeti Tanszékének vezetője volt, akivel a Dráma a Zeneakadémián című ifjúsági regényéről a kötet szerkesztője, Sági Varga Kinga beszélgetett.

A varázslattal átszőtt, művészettörténeti utalásokban gazdag, boszorkányokkal és görög mitológiával teli meseregény nem csak a fiatal olvasók számára tartogat izgalmakat. A szerző részletesen elmesélte, miért látta el 270 végjegyzettel regényét, de azt is megtudhattuk, milyen szerepe volt kisebbik lányának a jegyzetek írásában.

Sági Varga Kinga a könyv illusztrációiról, a regényben megjelenő képzőművészeti elemek, színek, anyagok összhangjáról is faggatta a könyv íróját. A közönség tagjainak nagy meglepetésére arra is fény derült, hogy Dr. Raffay Endre saját magát is beleszőtte ahumoros és izgalmas történetébe: az egyetemi oktatót álmában verik fel a boszorkányok, hogy szaktudásánál fogva útbaigazítást kérjenek tőle.

A jó hangulatú könyvbemutató végén a résztvevőknek lehetősége adódott dedikált könyveket is vásárolni.

Köszönjük, hogy velünk tartottak!