Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

12 hetes Autogén Tréning Zentán

május 22 @ 18:00 - 20:00

A felgyorsult világ, a folyamatos információáramlás és a teljesítmény társadalma számos elvárást, stresszes élethelyzetet görget elénk, a regenerálódásra pedig aligha jut idő. Az Autogén Tréning orvosi bizonyítékokon alapuló relaxációs módszer, amely során az egyén saját erőből merít, saját aktivitást és passzív koncentrációt használ fel ahhoz, hogy elérje a relaxált állapotot, mindezt rendszeresen, tréningszerűen végzett gyakorlatok által. Az Autogén Tréning által elért nyugalmi tónus lehetővé teszi, hogy képessé váljunk saját szomatikus (testi) és pszichés működésünket szabályozni. A rendszeres gyakorlás által harmonizálható az érzelmi és indulati élet, fejleszthető a koncentráció, a személy megtanul önállóan is az ellazult mentális állapot elérésére, amely hozzájárul az egészség és belső lelki egyensúly kialakításához. Az Autogén Tréning beépítése az életünkbe pozitív hatással bír az immun- és endokrinrendszer működésére, segít kezelni a szorongást, pánikbetegséget, alvászavarokat, fáradékonyságot, izomfeszülést stb. A megfelelő stresszkezelés pedig hozzájárul a testi-lelki egészség megőrzéséhez, segít jobban megérteni a saját testünkhöz fűződő viszonyunkat, fejleszti az önismeretet.
A csoportos Autogén Tréning 12 héten keresztül zajlik és a csoport heti egy alkalommal találkozik 1,5-2 órában. A jelentkezés regisztrációhoz kötött és a létszám korlátozott (maximum 10 fő). Az első csoportfoglalkozást megelőzi egy személyes előzetes konzultáció a csoportvezetővel. A résztvevők a jelentkezés során vállalják, hogy a közel három hónapos program során minden nap minimum napi két alkalommal otthon is gyakorolják a relaxációt, azaz beépítik az életvitelükbe. Hiányzás maximum 2 alkalommal lehetséges.
A foglalkozás vezetője Dr. Klinovszky Andrea szakpszichológus, Gyászfeldolgozás Módszer® specialista, Autogén Tréning relaxációs terapeuta, a SZLA munkatársa.
Helyszín: Zenta, Zentai Alkotóház
Jelentkezési határidő: 2024. február 19.
Tréning kezdésének időpontja: 2024. február 28. (szerda)
Tréning lezárásának várható időpontja: 2024. május 22.
Jelentkezni az alábbi elérhetőségek egyikén lehet: +381(0)24-672-110, a szla.pr@szla.org.rs e-mail címen vagy a SZLA Facebook-oldalán üzenetben!

Részletek

Dátum:
május 22
Időpont:
18:00 - 20:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:

Helyszín

Zenta
Poštanska 16
Zenta, Szerbia
+ Google Térkép
Scroll to Top